Inden for i selve huset er udstillet forskellige ting, der relaterer til temaerne i vinduerne.


Køkkenmaskine
Ballerup Master Mixer, 1950
Køkkenmaskine produceret af Dansk Apparat Fabrik ejet af Helmuth A. Jensen. Køkkenmaskinen var rettet mod de større landbohusholdninger – en solid køkkenmaskine, der kunne hakke 100 kg kød i timen. Virksomheden producerede de i landbrugskredse anerkendte Ballerup Elhegn, og derfor bibeholdt man navnet ”Ballerup” til køkkenmaskinen, selvom virksomheden ikke lå i Ballerup. Elhegnene var blevet afprøvet på en gård i Ballerup i 1930erne.


Bjælke med takker
Stykke af loftsbjælke fra Ballerup Super Arena, 2003
I 2001 åbnede Ballerup Super Arena som en del af Ballerup Idrætsby. Arenaen blev bygget i et samarbejde mellem Ballerup Kommune, det lokale erhvervsliv og Team Danmark. I 2003, styrtede taget ned. Ved et held kom ingen til skade. Arenaen blev genåbnet i 2005. Læs mere om arenaen her


Træmodeller på plade
Tavle med vejledning til fremstilling af bordlampe, 1977
I 1970erne-90erne kom de store skoleklasser en uge på træværkstedet på Lautrupgård. Her skulle eleverne fremstille en bordlampe.

Se film om Lautrupgårdsskolens historie. Varighed ca. 20 minutter:


Tre vinduesmannequiner
Vinduesmannequiner fra Hindsgaul, 1950-60erne
Virksomheden Hindsgaul blev startet i København i 1913 som producent af udstyr til butiksindretning. I 1975 begyndte Hindsgaul Mannequin A/S, at producere egne designede mannequiner på den nye fabrik i Måløv (Frederikssundsvej). Fremstillingen af en vinduesmannequin er en kompliceret og langvarig proces, som udover de mange medarbejdere i selve produktionen også involverer designere, billedhuggere, stukkatører, frisører og make-up artists. Hindsgaul flyttede fra Måløv omkring 2008.

Mand laver mannequindukker
Produktion af mannequiner i Måløv, 1970erne.


Maleri af tømmerhandel
Maleri af Reehs tømmerhandel, 1960
Den største købmand i Ballerup var Reeh, grundlagt i 1867. Reehs købmandshandel lå på St. Jacobsvej ved kirken. Reeh havde også en tømmerhandel, der lå i området der, hvor parkeringspladsen til Menu er i dag.


Maleri af gård med vandpumpe med kirke i baggrunden
Maleri af Anneksgården og Måløv Kirke, 1910
I 1910 tilhørte gården Jørgen Larsen. Gården eksisterer ikke længere. Maler ukendt.


Maleri ringovn og teglværksbygninger
Maleri af Egebjerg Teglværk, 1969
Malet af R. Helborg.
Nogle af første industri virksomheder i Ballerup var teglværkerne. På teglværkerne producerede man mursten og teglsten til bygninger og tage. Gennem tiden har der ligget flere teglværker i Ballerup området. Det største teglværk var Egebjerg Teglværk. Egebjerg Teglværk lå på det sted, hvor vejene Mac Donald Allé, Mac Gregor Allé, Mac Millan Allé og Mac Niven Allé i dag ligger. Leret til produktionen blev hentet i det område, hvor Egebjerg Bykvarter ligger nu. Egebjerg Teglværk åbnede i 1904, og lukkede i 1969, og bygningerne blev revet ned.

Mænd på lastbil fra 1930erne
Arbejdere på Egebjerg Teglværk, 1930erne.


Maleri af gul gård med høns på gårdspladsen
Maleri af vognmand Nielsens gård i Ballerup, 1920erne
Vognmand Olaf Nielsens gård lå på Sct. Jacobsvej 5 i Ballerup. Olaf Nielsen kørte blandt andet latrinaffald i byen. Malet af Albert Petersen.